top of page

ТИЖДЕНЬ ЯПОНІЇ ТА ЯПОНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ В КОЛЕДЖІ

2017 рік за ініціативою Президента України оголошено роком Японії в Україні. З 27 листопада по 1 грудня 2017 року Центр міжнародних зв'язків БАЕК ВНАУ провів тиждень Японії та японської культури в коледжі. До програми тижня ввійшли різноманітні заходи, які ознайомили студентів та викладачів навчального закладу із Японією. Одним з таких заходів була виставка японського мистецтва амігурумі та орігамі. Майстерність амігурумі презентувала викладач облікових дисциплін коледжу Наталя Кудлаєнко.

30 листопада 2017 року , викладач географії БАЕК ВНАУ, Світлана Антонюк провела для студентів І курсу незабутню годину спілкування на тему " Японія очима туристів". Викладач познайомила слухачів із туристичними особливостями " країни сонця, що сходить", визначними місцями Японії та красотами японської природи.

Захист творчих проектів «Японія: культура, мистецтво і сучасність»

2017 рік за ініціативою Президента України оголошено роком Японії в Україні. Метою такого проєкту є активізація двостороннього співробітництва, зміцнення зв’язків між Україною та Японією. В рамках проведення днів японської культури в коледжі відбувся під керівництвом практичного психолога Зої Токаленко захід захисту творчих проектів студентами другого курсу «Японія: культура, мистецтво і сучасність».

Студенти розповіли присутнім про країну, яка оплетена легендами й казками давньою історією, мелодійними піснями та старими іконами, щирою душею, неповторним співом і веселими танцями. Про країну з дуже давніми й непорушними традиціями, що чітко дотримуються й досі. Про традиційний японський костюм, національний інтер’єр, церемонію чаювання, театр «кабукі» та про величезну кількість інших оригінальних звичаїв.

Захід справив незабутнє враження для присутніх і цікавість цією екзотичною країною.


Брацлавський агроекономічний

bottom of page